miercuri, 21 ianuarie 2009

INDONESIA - o tara surprinzatoare! - III.Prima Sosire in BALI

Sosim in Denpasar Bali era dimineata, oboseala nu mai exista ca prin farmec. Din avion se vedeau deja campurile cultivate pe insula care pare incredibil de verde. De fapt e normal dat fiind locatia ecuatoriala cu clima calda si umeda (mai vazusem asa ceva in Malazia anul trecut).
La aeroport schimbam euro in rupii (1 eur =15000 Rp, 1 usd =10400 Rp), luam un prepaid taxi de la taxi counter (45 000 Rp). E o metoda civilizata de calatorie care impiedica smechereala soferilor de taxi si au pret unic functie de destinatie. Hotelul nostru Discovery Kartika e la 5 km de aeroport in zona Kuta Beach e surprinzator de frumos si elegant. Somn de voie, aveam totusi 36 de ore de calatorie la bord.

18.12.2008

Dimineata ne trezeste cantecul pasarilor, noi am recunoscut papagalii care cantau chiar melodios. Camera noastra da spre gradina interioara cu piscina a hotelului.


Cum plecam azi de aici am hotarat ca inainte de micul dejun sa facem un tur complet. Vedem plaja, altarul hotelului (in Bali, la fel ca in Thailanda fiecare casa are un altar propriu unde se aduc ofrande pentru norocul fiecarei zile), piscinele si holul hotelului.

Fiind la ecuator holul, receptia si restaurantul sunt spatii deschise si pentru ca Bali e insula artistilor sunt multe sculpturi si tablouri.
Inainte de plecare in hotel ne opresc doi bucuresteni care ne-au auzit vorbind romaneste, vin in Bali de 8 ani si stau cam 3 luni-un vis, nu-i asa ? Ei ne povesteau ca au vizitat Yogyakarta si au fost impresionati de un hotel cu atmosfera de epoca deosebita si ne recomanda sa luam masa acolo, verifica ei in jurnal si ce crezi- e chiar hotelul la care aveam noi rezervare, Grand Mercure Hotel. Ne-am simtit norocosi !


Mai stam putin, dar din pacate timpul aici a expirat si ne indreptam spre aeroport (50 000 Rp) de unde zburam cu Garuda Airlines spre Yogyakarta.
Soferul ne spune pe drum cat de putini turisti vin aici de la atentatul cu bombele din 2005 (nu mai punem bomba din 2002) si ca se teme ca va da faliment daca continua tot asa. La iesirea din aeroport pentru cursele interne se plateste taxa de iesire din Bali (30 000 Rp /pers).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu